پیروز کلانتری در ۱۳۳۲ در جوادیهی تهران بهدنیا آمد. قبل از دبستان دو سال مکتب رفت. او از سن شانزده ـ هفده سالگی و کلاس چهارم دبیرستان درگیر ادبیات، شعر، عکاسی، خواندن سینما و نقد فیلم شد و بیش از همه پیگیر شعر بود.
هفتهای دو شب در کمک به پدرش در مجلهی «امید ایران» نمونهخوانی میکرد و با دوستی از محله به عکاسی میپرداخت. همان سال در کتابخانهی پارک شهر آنقدر رمان خواند (عمدتا از نویسندههای روسیه) که تجدیدی آورد و جدیاش نگرفت و رد شد. به گفتهی خودش هنوز هم شعر و ادبیات علاقهی اصلیاش به عنوان یک هنردوست است.
کلانتری بعد از دبیرستان وارد «مدرسهی عالی تلویزیون و سینما» شد و در همان ترم اول در یک جمع پنج نفری درگیر عکاسی شدند. در تمامی سالهای بعد از اتمام درس سینما تا سال انقلاب ۵۷ توجه و کار اصلیاش عکاسی و گذاشتن نمایشگاههای فردی و دو نفری و جمعی با آن یاران همراه بود.
در سال انقلاب همراه فخرالدین سیدی در روزنامهی «کیهان» نقد عکس مینوشتند. از سال ۱۳۵۴ تا سال ۱۳۶۱ در تلویزیون به عنوان کارگردان تلویزیونی شاغل بود و همان سال خودش تقاضای بازخرید کرد و بیرون آمد. مدتی را در فعالیتهای گروههای تحقیقاتی مرتبط با سازمان برنامه کار و عکاسی کرد و سال ۱۳۶۴ نمونهخوان مجلهی فیلم شد. آنجا، هم نقد فیلم مینوشت و هم گفتگو و گزارش تهیه میکرد. از ۱۳۶۵ تا ۱۳۷۰ در پنج فیلم سینمایی دستیار اول بود و از سال ۱۳۶۹ تا به حال پیگیرانه فیلم مستند ساخته و دربارهی فیلم و سینمای مستند نوشته است. از آن سال تاکنون حدود ۲۰ فیلم مستند و چند فیلم صنعتی و آموزشی ساخته و دو سال هم تیزر تبلیغاتی نوشته و کارگردانی کرده است.
برخی از یادداشتهای او در وبسایت انجمن مستندسازان نیز منتشر شده و در لینک زیر در دسترس هستند:
سالهای ۱۳۷۴ و ۱۳۷۵ با تهیهکنندگی سعید رشتیان مجموعهی ۱۳ بخشی «سینمای مستند ایران، یک گزارش» را در شبکه یک تلویزیون ساختند که پخش نشد. با ساختن فیلم «تنها در تهران» در سال ۱۳۷۷ مسیر روشنتری در ساخت فیلم مستند در پیش گرفت و مستندهایش به دلمشغولیهای زیستی و فکریاش نزدیک شد و رنگ و بوی شخصی پیدا کرد. طی دو دورهی چند ساله در دهههای ۷۰ و ۸۰ در مجلهی فیلم صفحات مستند را تحت عنوان «خشت خام» میگرداند. سال ۱۳۷۵ به دعوت ابراهیم مختاری و در کنار محمد تهامینژاد اساسنامهی انجمن مستندسازان سینمای ایران را نوشتند و سال ۱۳۷۶ این انجمن در خانهی سینما تاسیس شد.
پیروز کلانتری عضو هیات مؤسس انجمن مستندسازان سینمای ایران در سال ۱۳۷۶ است.