لیدا معینی

  • معرفی
  • perm_identity تهیه‌کننده کارگردان
  • date_rangeتاریخ تولد : تهران
  • location_cityمحل تولد : ۱۸ دی ۱۳۳۴
  • schoolتحصیلات : کارشناسی کارگردانی سینما و تلویزیون
  • location_cityدانشگاه : هنرهای دراماتیک (دانشگاه هنر تهران)
  • email lida_f_moini@yahoo.com

بیوگرافی شرح حال

لیدا معینی متولد ۱۸ دی‌ماه ۱۳۳۴ در تهران است. در مهرماه سال ۱۳۵۶ بعد از گذراندن دوره‌های مدرسه عالی تلویزیون با سمت منشی صحنه وارد سازمان رادیو و تلویزیون ملی ایران، شبکه «یک» شد. در همان سال در رشته کارگردانی سینما و تلویزیون در دانشگاه هنرهای دراماتیک پذیرفته و در سال ۱۳۶۶ فارغ‌التحصیل شد.

در دهه‌ی ۶۰، گروه‌های کارگردانان فیلم و ویدئو با هم یکی بودند. بنابراین، برای مدتی از فعالیت در زمینه‌ی مستندسازی بازماند و برنامه‌های دیگری در شبکه «دو» ساخت. کارهایی مانند تئاتر تلویزیونی، تئاتر عروسکی، برنامه‌های هنر و اندیشه، جهان موسیقی و مسابقه‌ها‌ی فرهنگی.

در اواخر دهه‌ی هفتاد و تا پایان دوره‌ی خدمت اداری در سال ۱۳۸۳ به عنوان کارگردان و تهیه‌کننده در گروه‌ «مستند و دانش» شبکه «چهار»  فیلم مستند ساخت.

همزمان پژوهش گسترده‌ای را به مدت چهار سال بر روی بیماری HIVAIDS شروع کرد. پژوهشی برای آگاهی دادن به مردم در مورد ویروس ایدز و راه‌های جلوگیری از ابتلا به آن. برنامه‌ای که به سفارش گروه دانش شبکه چهار انجام شده و با همکاری مرکز بیماری‌های عفونی دانشگاه امام خمینی، «یو‌ان‌اُدیسی/ UNODC» مرکز مبارزه با بیماری‌های اعتیاد و ایدز، «یونیسف/UNICEF» صندوق کودکان سازمان ملل متحد، مرکز عفونی وزارت بهداشت، کارشناسان شورای سلامت صدا و سیما و افراد مبتلا در سیزده قسمت آماده شد اما با وجود قرارداد با شبکه دو صدا و سیما و مرکز بیماری‌های عفونی دانشگاه امام خمینی؛ به مرحله‌ی تولید نرسید.

لیدا معینی
  • arrow_drop_downادامه‌ی شرح حال

    پژوهش دیگر او، «آشنایی با تاریخچه نقاشی ایران» درباره‌ی تاریخ نقاشی ایرانی بود همراه با ضبط بخش‌هایی از نمایشگاه دو سالانه نقاشی و مصاحبه با نقاشان و مجسمه‌سازان مشهور ایرانی که ساخت آن از سوی گروه مستند صدا و سیما متوقف شد.

    نخستین فیلم مستند مستقل و غیر دولتی‌اش «چشم در راه» را در سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۳ کار کرد. چشم در راه  روایت زندگی، آثار و دیدگاه مسعود شعاری نوازنده سه‌تار  و استاد موسیقی ایرانی است که در زمینه‌ی تلفیق موسیقی و ساز ایرانی با موسیقی و ساز غربی هم کار می‌کند.

    مستند دیگر او «شب تاریک و بیم موج» در سال‌های ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۵ ساخته شده. این فیلم نگاهی به تجربه‌های پژوهشی-پزشکی دکتر «محمدرضا صادقیان» متخصص داخلی و فوق تخصص روماتولوژی دارد. هر دوی این فیلم‌ها در سال‌های ۱۳۹۳ و ۱۳۹۵ به دبیرخانه جشنواره فیلم مستند ایران، سینما حقیقت ارائه شدند اما برای نمایش انتخاب نشدند. 

    در سال ۱۳۹۶، تئاتر «زال و سیمرغ» برداشتی از شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی را به مدت ۴۰ دقیقه، برای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ضبط کرد.

    لیدا معینی در سال ۱۳۸۴ به انجمن مستندسازان سینمای ایران پیوست.

  • فیلم شناسی
    • arrow_drop_downکارگردان
      زال و سیمرغ (نمایش) ۱۳۹۶
      شب تاریک و بیم موج ۱۳۹۵
      چشم در راه ۱۳۹۳
      آشنایی با آنفلوآنزای خوکی ۱۳۸۹
      سمینار آموزشی بیماری‌های سر و گردن، ۲ قسمت ۳۰ دقیقه‌ای ۱۳۸۶
      بیماری‌های ژنتیک پوستی، ۴ قسمت ۲۰ دقیقه‌ای ۱۳۸۲
      ایمپلنت‌های دندانی (کاشت دندان) ۱۳۸۱
      امامزاده صالح ۱۳۸۰
    • arrow_drop_downتهیه کننده
      زال و سیمرغ (نمایش) ۱۳۹۶
      شب تاریک و بیم موج ۱۳۹۵
      چشم در راه ۱۳۹۳
مهم‌ترین دستاوردها
شب تاریک و بیم موج نمایش خانه هنرمندان ایران ۱۳۹۵
چشم در راه نمایش خانه هنرمندان ایران ۱۳۹۴